Management Drives teamcasus

Teamcasus Management Drives

Een managementteam in een overheidsorganisatie krijgt met Management Drives meer inzicht in de drijfveren die hen -onbewust- sturen. De bijeenkomst resulteert in andere keuzes dan gebruikelijk.

Management Drives teamprofiel

Innovatiever en resultaatgerichter…

“We willen graag innovatiever en resultaatgerichter werken” gaf het managementteam aan tijdens de teamdag. Dat was een voorspelbare wens. Het teamprofiel, een optelsom van de drijfveren van de individuele teamleden, was voornamelijk oranje en geel: doelgerichtheid en innovatie staan voorop. Dus als vanzelf is dat waar het team de focus op legt.

Meer van hetzelfde

Drijfveren drijven ons en daarvan krijgen we eigenlijk nooit genoeg. Vanuit een oranje/gele bril zal er altijd de wens zijn om nog meer resultaatgericht (oranje) te innoveren (geel). Meer van hetzelfde dus en  dat helpt het team niet verder.

In dit team leidde inzicht in hun uitgesproken Management Drives teamprofiel tot andere keuzes. De kleuren waren heel passend bij de vernieuwende taak van dit managementteam. Maar er waren ook situaties waarbij het niet effectief was dat het team ging innoveren: soms was het juist veel nuttiger dat het team dan procesafspraken ging maken (blauw) of wat vaker onderling zou uitwisselen waar ze mee bezig waren (groen).

Eigen drijfveren overstijgen

Gedurende het teamtraject werd het team zich steeds bewuster van hun neiging om verkennend in concepten te blijven praten zonder er concrete afspraken over te maken. Ze herkenden hun eigen aversie hiertegen, maar beseften ook steeds meer de ineffectiviteit ervan. Het team leerde om de eigen drijfveren te overstijgen als dat de effectiviteit ten goede kwam.
Al doende zochten ze slimme manieren waarop ze hun werkwijze konden aanpassen en oefenden gezamenlijk in de praktijk in het toepassen ervan. De taal en de kleuren van Management Drives hielpen daarbij.

Management Drives in je team?

Ik ben sinds 2004 gecertificeerd voor Management Drives (individuen en groepen) en enthousiast over het inzetten ervan in teambegeleiding.  Neem contact op en ik vertel je graag meer over de mogelijkheden. Zie ook Management Drives met je team.