Management Drives

Management Drives levert inzicht

De Management Drives methodiek levert inzicht in drijfveren, in wat iemand werkelijk waardevol vindt. Dit inzicht kan als leidraad dienen om aan te sluiten bij de intrinsieke motivatie van medewerkers. Bovendien biedt de methodiek ook inzicht in drijfveren van teams, waarmee potentiële kracht en mogelijke valkuilen inzichtelijk worden gemaakt.

Management Drives methodiek

Inzicht in drijfveren

Het drijfveerprofiel maakt inzichtelijk hoe drijfveren veelal onbewust het eigen gedrag beïnvloeden. Dit levert vrijwel altijd veel herkenning op en biedt aanknopingspunten voor persoonlijke en leiderschapsontwikkeling. Met regelmaat gebruik ik de drijfverentest als hulpmiddel in een persoonlijke coachtraject. Je vindt meer informatie over de methodiek zelf op www.managementdrives.com.

Op teamniveau geven de profielen inzicht in elkaars drijfveren en dit levert begrip op voor elkaar en het vergroot het vertrouwen. De kleuren bieden een gemeenschappelijke taal om verschillen en eventuele spanningen in de samenwerking te bespreken en hanteerbaar te maken. Ook is een teamprofiel beschikbaar, dat potentiële kracht en valkuilen van het team weergeeft.

Lees hier de beschrijving van een casus over het inzetten van Management Drives bij een team. 

Management Drives inzetten?

Ik ben sinds 2004 gecertificeerd voor Management Drives (individuen en groepen) en enthousiast over het inzetten ervan in teambegeleiding. Neem contact op en ik vertel je graag meer over de mogelijkheden.

Wat klanten zeggen